eur:
393.18
usd:
367.85
bux:
66029.88
2024. április 24. szerda György
Egy kád vízzel vészelte át az Irma pusztítását egy magyar család

Egy kád vízzel vészelte át az Irma pusztítását egy magyar család

Egy magyar nő a 12 éves kisfiával nem menekült el Floridából, inkább Boca Raton-i házukban próbálták átvészelni az Irma hurrikán pusztítását. Egy napi hallgatás után életjelet adtak magukról.

A Miamitól északra húsz kilométerre fekvő városban élő nő a Nyugat.hu-nak úgy nyilatkozott még az ítéletidő érkezése előtt, hogy felkészültek a hurrikánra, otthon maradnak, mert a ház elvileg hurrikánbiztos. A nő napokra előre megfőzött, a kádat teleengedték vízzel, számítva arra, hogy sem áram, sem víz nem lesz egy darabig. 

Végül Boca Raton városa könnyebben megúszta a vihart, 24 óra szünet után hétfő éjszaka jelentkezett is az inteneten. Azt mesélte, hogy ijesztő volt a szél, és két napig szakadt az eső. Nem messze tőlük a vihar kidöntött egy villanyoszlopot, egy házra zuhant, amely kigyulladt. A vihar elvonulása után látták, hogy rengeteg fát döntött ki, a lakóparkon látszik, hogy egy hurrikán söpört rajta végig, még ha csak a széle is érte el őket.

Végig volt viszont vizük és áramuk, csupán az internetkapcsolat ment el, de jól vannak, megkönnyebbültek, és most már jó idő van Boca Raton környékén.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mi lesz a jövő fenntartható technológiája?

Mi lesz a jövő fenntartható technológiája?

A technológia akkor érdekes, ha az egy hosszútávú, jó célt tud támogatni. Bár sok régi beidegződést meghaladtunk az elmúlt időszakban Magyarországon is, de még most is sok a kihívás. Mi tudja segíteni a technológiákban a zöld átmenetet? Melyik technológiában hisznek most a nagyvállalatok? Milyen szerepet játszik ebben a digitalizáció? Gazdaságilag ez mennyire fenntartható és min kellene változtatni a zöld átállás megvalósítása érdekében? Többek között ezekről a kérdésekről beszéltek a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciának szakértői Szoboszlai Beáta, a PwC Magyarország energiaipari és közműszolgáltatási tanácsadási igazgatójának moderálásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×