Egy kád vízzel vészelte át az Irma pusztítását egy magyar család

InfoRádió
2017. szeptember 12. 14:57
Egy magyar nő a 12 éves kisfiával nem menekült el Floridából, inkább Boca Raton-i házukban próbálták átvészelni az Irma hurrikán pusztítását. Egy napi hallgatás után életjelet adtak magukról.

A Miamitól északra húsz kilométerre fekvő városban élő nő a Nyugat.hu-nak úgy nyilatkozott még az ítéletidő érkezése előtt, hogy felkészültek a hurrikánra, otthon maradnak, mert a ház elvileg hurrikánbiztos. A nő napokra előre megfőzött, a kádat teleengedték vízzel, számítva arra, hogy sem áram, sem víz nem lesz egy darabig. 

Végül Boca Raton városa könnyebben megúszta a vihart, 24 óra szünet után hétfő éjszaka jelentkezett is az inteneten. Azt mesélte, hogy ijesztő volt a szél, és két napig szakadt az eső. Nem messze tőlük a vihar kidöntött egy villanyoszlopot, egy házra zuhant, amely kigyulladt. A vihar elvonulása után látták, hogy rengeteg fát döntött ki, a lakóparkon látszik, hogy egy hurrikán söpört rajta végig, még ha csak a széle is érte el őket.

Végig volt viszont vizük és áramuk, csupán az internetkapcsolat ment el, de jól vannak, megkönnyebbültek, és most már jó idő van Boca Raton környékén.