eur:
393.74
usd:
365.01
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A pusztító Irma hurrikán csapdájában ragadt egy szegedi család

A pusztító Irma hurrikán csapdájában ragadt egy szegedi család

Az Irma hurrikán által fenyegetett Miamiban ragadt László György, a szegedi Partfürdő igazgatója és fia. Szerda óta nem indulnak repülők, így egyelőre fogalma sincs, hogyan jutnak haza, miközben minden idők legpusztítóbb vihara közeledik feléjük.

"Itt ragadtunk" - posztolta csütörtök délelőtt a Facebookon Miamiból László György. A szegedi Partfürdő igazgatója egy héttel ezelőtt fiát ment meglátogatni Amerikába, repülőjük pénteken jött volna vissza, csakhogy szerdán kiderült: a közeledő hurrikán miatt minden járatot töröltek.

"Amikor kijöttünk, szó sem volt még semmiféle közelgő katasztrófáról. Mivel nyaralni jöttünk, a híreket sem követtük. Gyakorlatilag szerdán szembesültünk ezzel a helyzettel, amikor Key Westbe mentünk, és ott azt láttuk, hogy minden teljesen kihalt. Ekkor tudtuk meg, hogy közeleg egy pusztító hurrikán, és emiatt evakuáltak mindenkit" - mondta a férfi a Délmagyarországnak.

A család Miamiban szállt meg, oda visszatérve egyből elkezdték keresni a lehetőséget, hogyan juthatnának haza. Kimentek a repülőtérre, hogy az első géppel távozzanak, de akkor szembesültünk azzal, hogy minden járatot töröltek. Egyelőre egész Amerikában nem lehet szombat előttre jegyet találni egyetlen járatra sem. Márpedig azon a napon lecsap a kontinensre az Irma hurrikán, amely rendkívül heves, 5-ös erősségű, és már a földdel tette egyenlővé a parányi karibi szigetországot, Antigua és Barbudát, valamint a Holland-Antillákhoz tartozó Szent Márton-szigeteket.

"Pontosan itt fog szárazföldet érni, ez az apartman viszont nyilvánvalóan nem bírja a több mint 300 kilométeres széllökéseket. Óvóhelye pedig nincs"

 – mondta a szegedi strandvezető. Egyetlen ötlete az volt,  segítséget próbál kérni, hogy valaki autóval elvigye őket Florida déli részéről, amely a legveszélyeztetettebb helynek számít most, csakhogy az Uber háromezer dollárt kér már egy fuvarért. Néztek buszokat is, de arra sincs garancia, hogy bármelyikre felférnek.

"A hurrikánt talán valahogy túl lehet élni. De mi lesz utána?

Hetekig se áram, se víz nem lesz sehol, nem lehet élelmiszert kapni, és persze az is kérdés, hol alszunk. Szülőként pedig természetesen mindez a gyerekek miatt még jobban aggaszt" – mondta László György.

A hírek arról szólnak, hogy a dél-floridai boltok már napokkal ezelőtt kiürültek, ráadásul az üzemanyag is fogytán van a benzinkutakon.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

A távmunka és a rugalmas munkavégzés egyre szélesebb körű elterjedésével egy új kifejezés, a chronoworking is megjelent a munka világában, ami lényegében azt írja le, hogy az adott munkavállaló – amennyiben lehetősége van rá – munkaidejét a bioritmusához igazítja (legyen szó korán kelő pacsirtákról vagy éjszakai baglyokról), vagyis olyan napszakban dolgozik, amikor energiaszintje és koncentrációs képessége arra a legmegfelelőbb. A chronoworking lehetőségének biztosítása a munkáltatónak is megéri, hiszen a bioritmusának legjobban megfelelő időszakban dolgozó munkavállaló produktívabban látja el feladatát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×