eur:
394.05
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Moszkva keményen lecsapott

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet több mint 800 fegyveresét ölték meg a szíriai kormánycsapatok az orosz légierő támogatásával az Eufrátesz folyó völgyében, Ganem-Ali város térségében - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz katonai tárca tájékoztatása szerint a hadműveletben emellett az IÁ 13 tankját és 39 nagy kaliberű golyószóróval felszerelt kisteherautóját, valamint kilenc aknavetőjét és tüzérségi fegyverét is sikerült megsemmisíteni. A szíriai kormányerők folytatják előrenyomulásukat a terroristák által körülzárt Deir-ez-Zór felé az Eufrátesz keleti partján.

Az orosz vezérkar korábban közölte, hogy a szíriai kormányhadsereg és az orosz légierő az IÁ Deir-ez-Zór körül összevont fegyvereseinek szétverésére csoportosította át fő erőit. Szergej Rudszkoj vezérezredes, a vezérkar műveleti főosztályának vezetője kijelentette, hogy a város felmentésével "befejeződik az IÁ legharcképesebb erőinek szétzúzása Szíriában".

Rudszkoj szerint Deir-ez-Zór környéke az IÁ utolsó támaszpontja szíriai területen, ezért ide vezényelte át fegyvereseit Moszulból és Rakkából

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×