eur:
394.46
usd:
370.24
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Újabb barcelonai áldozatot találtak

A barcelonai gázolásos merénylet feltételezett, szökésben lévő elkövetője veszélyes bűnöző, fegyver lehet nála - közölte a katalán rendőrség a Twitteren. A katalán kormány belügyekért felelős tagja pedig bejelentette sajtóértekezletén, hogy a barcelonai merényletnek van egy 15. halálos áldozata is.

A katalán rendőrség más európai országokra is kiterjesztette a kutatást a 22 éves, marokkói születésű Junesz Abujakub után, aki múlt csütörtökön Barcelona központjában a gyalogosok közé hajtó kisteherautót vezette feltehetőleg.

A rendőrség most figyelmeztette az embereket, hogy a férfi veszélyes.

A férfi magas, sötét bőre és sötét, rövid haja van, szakálla is lehet.

Joaquim Form, belügyekért felelős kormánytag azt mondta a sajtónak hétfőn: leszúrva holtan találtak egy 34 éves férfit egy gépkocsiban, amelyet Abujakub elrabolt a barcelonai mészárlás után, és áthatolt vele egy rendőrségi ellenőrzőponton. Az autót Barcelona egyik külvárosában találták meg, tulajdonosa holtteste pedig a hátsó ülésen volt. A halott férfi esetét mindeddig nem hozták összefüggésbe a barcelonai vagy a cambrilsi terrortámadásokkal.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×