Barcelonai gázolás - A ZDF szerint három német halt meg

InfoRádió / MTI
2017. augusztus 18. 14:17
A ZDF német televíziós csatorna értesülése szerint három német állampolgár van a csütörtöki barcelonai gázolásos merénylet halálos áldozatai között.

A televízió spanyol belbiztonsági forrásra hivatkozott, de a hír forrását pontosabban nem jelölte meg. Azt leszögezte ugyanakkor, hogy a tettesként gyanúsítottaknak nincs közük Németországhoz.

A spanyol rendőrség szerint egyértelműen terrorista támadásról volt szó azzal a céllal, hogy annyi embert öljenek meg, amennyit csak tudnak.

A támadással kapcsolatban korábban egy robbanás is történt Alcanar településen egy házban. Ott egy vagy két ember meghalt vagy az egyik csak megsebesült.

A két letartóztatott közül egy marokkói, a másik Melilla spanyol észak-afrikai enklávéból való spanyol állampolgár. A térség két különböző városában fogták el őket. Egyikük sem volt azonban a gépkocsi vezetője, de közük volt a merénylethez. A sofőrt még nem sikerült elfogni.

Annak a személynek, akit agyonlőttek, amikor korábban nekiment egy útellenőrző posztnak, vélhetőleg nem volt köze a barcelonai merénylethez.