eur:
393.83
usd:
367.5
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Tojáscsúcsot hívott össze Brüsszel

Tojáscsúcsot hívott össze Brüsszel

Válságcsúcsot hív össze az Európai Bizottság a szennyezett tojások miatt az érintett országok közötti vádaskodás elcsitítására és a kialakult helyzet rendezésének megvitatására - jelentette be pénteken Vytenis Andriukaitis egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős uniós biztos.

Az uniós biztos az AFP hírügynökségnek adott interjúban elmondta: szeretné elérni, hogy Hollandia, Belgium és Németország felhagyna a kölcsönös vádaskodással, hogy ki a felelős a kialakult helyzetért. "A vádaskodás nem vezet sehová és szeretném, ha véget érne" - fogalmazott.

Hangsúlyozta: "legfontosabb feladatunk most a kialakult helyzet kezelése, az információk gyűjtése, majd elemzése lenne annak érdekében, hogy tanulhassunk belőle és javíthassunk a rendszeren minden további bűncselekmény megelőzése érdekében."

Az uniós biztos az interjúban elmondta, hogy a héten egyeztetett az illetékes holland, belga és német miniszterekkel és javaslatot tett egy csúcstalálkozóra az érintett országok miniszterei és élelmiszerbiztonsági hatósági vezetőinek a részvételével.

Péntekig tizenkét európai ország jelezte, hogy Fipronil rovarirtószerrel szennyezett tojást találtak a forgalomban: Ausztria, Belgium, Dánia, Hollandia, Németország, Franciaország, Svájc, Svédország, Nagy-Britannia, Luxemburg, Románia és Szlovákia.

A Fipronil rovarirtószert az állatgyógyászatban használják emberi fogyasztásra nem használt állatoknál (kutyák, macskák) vérszívó paraziták irtására. A szert egyelőre nem tudni milyen okból keverték be a hollandiai tojástelepeken használt fertőtlenítő szerbe.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×