eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Gigantikus összeget lopott, keresik Bulgária legnagyobb bankrablóját

Keresik Bulgária legnagyobb bankrablóját, aki főpénztárosként több mint 20 millió levával (3 milliárd forint) rövidítette meg a görög Alfa Bank bolgár leánycégét - írta a 24 Csasza című napilap.

A még 2011-ben lefülelt volt főpénztárossal szemben a közelmúltban hozta meg a bíróság az elsőfokú ítéletet, 15 évre ítélték, nem rendelkeztek letartóztatásáról. Ezt követően

az ügyészség kezdeményezésére elrendelték őrizetbe vételét, de a rendőrök már nem találták meg őt otthonában.

A korábbi híradások szerint a hosszas nyomozás, és a bírósági tárgyalás sem tárta fel, hogy mi történt a pénzzel, hiába halasztották a vádemelést ellene, és vetettek be ez idő alatt különféle titkosszolgálati eszközöket ellene.

Vallomásában azt állította, hogy egy görög üzletembert segített ki a pénzzel, aki 400 ezer levát ígért neki a "kölcsönért", de a kölcsönzött pénzt sem kapta vissza. Az említett üzletember azonban ezt tagadta a bíróság előtt.

A volt főpénztáros sporttáskában vitte ki a pénzt a bankból,

amit az tett lehetővé számára, hogy időnként a szabályok be nem tartása miatt egyedül is hozzáfért a főpénztárhoz.

A szabályok szerint csak főnökével együtt nyithatta és zárhatta volna a pénztárt, nála volt a kulcs, főnökénél a kód, de ezt nem tartották be, gyakran egyedül zárhatta be azt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×