eur:
394.23
usd:
370.32
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nők követtek el öngyilkos merényletet, több irányból támadtak

Női öngyilkos merénylők támadásában meghalt nyolc ember Nigéria északkeleti részén, lakhelyükről elűzött emberek táborában - közölte hétfőn egy polgári önvédelmi csoport.

  • Az Iszlám Állam terrorszervezettel kapcsolatban álló Boko Haram a merényleteihez egyre inkább kislányokat és fiatal nőket használ fel.
  • A szervezettől elmenekült fiatal nők beszámolója szerint a Boko Haram sok esetben kábítószert ad a lányoknak, így veszi rá őket merényletek végrehajtására.
  • A Csád-tó térségében 2014 óta legalább 117 robbantásos merényletet követtek el kiskorúak, ennek 80 százalékában kislányok testére erősítették a robbanószerkezeteket.

Bello Danbatta szóvivő elmondta, hogy előző este Borno állam központjában, Maiduguri városban volt az első támadás, amelyben tizenöten megsebesültek. A másik merényletben egy támadó belopódzott a város környékén lévő Dalori táborba, majd működésbe hozta a nála lévő pokolgépet. Két másik merénylő a tábor területén, illetve annak szélén robbant fel.

A Boko Haram 2014 végén egy Belgium nagyságú területet tudhatott magáénak Nigériában, azóta viszont a hadsereg a környező államok támogatásával visszaszorította a szélsőségeseket. A frakciókra töredezett terrorcsoport ezért gerillahadviselésre tért át: Nigéria mellett Csád, Niger és Kamerun területén is falvakat rohan le, valamint a hatósági célpontok helyett polgári személyeket és intézményeket kezdett támadni. A mintegy nyolc éve tartó felkelésben több mint húszezren meghaltak.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×