eur:
394.19
usd:
369.72
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Egy hét alatt több mint 100 embercsempészt fogtak el

Közel száztíz feltételezett embercsempészt vettek őrizetbe huszonkét ország bűnüldöző hatóságai Európa-szerte - jelentette be hétfőn az európai rendőrségi együttműködési szervezet (Europol).

A június végén indított, egy héten át tartó művelet során körülbelül 127 ezer embert és hatezer járművet ellenőriztek több mint négyezer helyszínen.

A feltételezett embercsempészeknek nagyjából kilencszáz lehetséges áldozatát azonosították, akiket főként prostitúció céljából szállítottak bizonyos országokba.

Az akció nyomán megszerzett információk alapján huszonöt új nyomozás indult.

Az Europol arról számolt be, hogy az áldozatok személyazonossága megerősíti az eddigi információkat, amelyek szerint a nigériai, a dél-amerikai, illetve a kelet-európai embercsempész-hálózatok a legaktívabbak az Európai Unióban.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×