eur:
394.36
usd:
370.09
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Soros Györgytől fél a román kormánypárt elnöke

Liviu Dragneának, a bukaresti kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének meggyőződése, hogy a vagyonáról és állítólagos üzleti kapcsolatairól szóló, múlt héten indult sajtókampánnyal valójában Soros György akarja lejáratni őt és a PSD-t.

Dragnea a szociálliberális koalíció hétfői ülése után újságírói kérdésekre válaszolva cáfolta az ellenzéki RiseProjekt.ro portálon megjelent korrupcióvádakat, ugyanakkor azt sugallta, hogy a portált támogató magyar-amerikai milliárdos állhat az ellene irányuló támadás mögött.

Arra a kérdésre, hogy mi a baja Sorosnak vele vagy a PSD-vel, Dragnea azt mondta, azt ő is szeretné tudni, de "tény, hogy van valami baja". "Túl sok jel van, ami erre utal, és túl sokfelől érkeznek az erre utaló információk. Márpedig én nem hiszek a véletlen egybeesésekben" - mondta a PSD elnöke.

Dragnea először egy vasárnap esti tévéinterjúban adott hangot meggyőződésének, hogy a RiseProject akcióját Soros György rendelte meg.

"Az utóbbi hónapokban elég keményen bíráltam Soros Györgyöt, és az álláspontom nem változott ezzel a kártékony személyiséggel kapcsolatban. Ezúton is azt üzenem neki: nem fog engem megtörni" - jelentette ki Dragnea. Hozzátette: meggyőződése, hogy az ellene indult sajtókampány mögött Soros György áll, aki szerinte rosszat akar Romániának és más országoknak is.

A koalíció ülése után Mihai Tudose miniszterelnök is tényként kezelte, hogy Soros érdekeit szolgálja Dragnea lejáratása, amely szerinte nemcsak a PSD-t, hanem a bukaresti kormánykoalíciót, a román kormányt és így magát az országot is destabilizálja.

A kormányfő egy ironikus megjegyzéssel hárította el azt az újságírói kérdést, hogy vannak-e Soros Györgynek érdekeltségei Romániában. "Isten őrizz, hogy is lennének? Sehol sincsenek érdekeltségei. Ő maga a vöröskereszt!" - mondta az amerikai milliárdosról a román miniszterelnök.

A RiseProject.ro csütörtökön azt írta Dragneáról, hogy a 2000-es évek elejétől, amikor Teleorman megyei önkormányzati elnök volt, "szervezett bűnözőcsoportot" hozott létre, amely közbeszerzési pályázatok eltérítésével tulajdonított el állami és európai pénzeket. Dragnea hétfőn cáfolta, hogy tulajdonrésze lenne az ügyben szereplő Tel Drum cégben, vagy hogy Brazíliába menekítette volna ki vagyona egy részét.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×