eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Soha ilyet nem csináltak még a hatóságok, mint most Mianmarban - videóval

Több tonnányi drogot égettek el Mianmarban, Thaiföldön és Kínában hétfőn, a kábítószer-használat és -kereskedelem elleni küzdelem nemzetközi napján.

Mianmar, Thaiföld és Laosz alkotja az úgynevezett arany háromszöget, amely sokáig az ópium- és a herointermelés legjelentősebb területe volt a világon, amíg Afganisztán le nem körözte őket ebben a kétes rangsorban.

Mianmar és Thaiföld egy ideje elszánt harcot hirdetett meg a drogtermelés és -kereskedelem ellen. Rendszeresen nyilvánosan elégetnek nagy mennyiségű drogot, és súlyos börtönbüntetést szabnak ki még a legkisstílűbb kereskedőkre is. A probléma az, hogy főleg csak az utcai árusok kerülnek rács mögé, a drogbárók ritkán.

A mianmari hatóságok elszántságuk demonstrálására

340 millió euró értékű ópiumot, heroint, kannabiszt és metamfetamint vetettek ünnepélyesen máglyára

hétfőn Rangunban. Egy rendőrségi tisztségviselő azt mondta az AFP hírügynökségnek, hogy soha ilyen nagy mennyiségű kábítószert nem semmisítettek meg egyszerre az országban, mint most.

Thaiföldön 526 millió euró értékű drogot égettek el hétfőn.

A Pekingi Cementgyárban 1,4 tonna kábítószert égettek el, amelyet 2014-15-ben különböző hatósági akciók során koboztak el. A pekingi rendőrség tavaly 1366 kábítószerrel kapcsolatos bűnügyben összesen több mint 10 ezer embert vett őrizetbe.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×