eur:
394.5
usd:
369.71
bux:
65195.4
2024. április 19. péntek Emma
Így lőtték le a londoni merénylőket – videó csak erős idegzetűeknek

Így lőtték le a londoni merénylőket – videó csak erős idegzetűeknek

Egy biztonsági kamera felvételén jól látszik, hogy a brit rendőrök hogyan végeztek a terroristákkal Londonban szombat éjjel.

A brit lapok tették közzé egy videót arról, hogyan lőtték le a rendőrök a három merénylőt. Az egyenruhások a riasztás után nyolc perccel már valamennyi támadót ártalmatlanná tették – közölte korábban a Scotland Yard.

A videón az utolsó áldozat is látható. Őt a Borough Market melletti utcán támadták meg. Voltak, akik székeket dobáltak a késes merénylők felé, miközben megérkeztek a rendőrök.

A szombat esti támadás áldozatainak száma nyolcra emelkedett, mert megtalálták egy napok óta eltűntként nyilvántartott francia férfi holttestét, aki a Temzébe eshetett a London hídról.

Így összesen három francia, két ausztrál, egy kanadai, egy spanyol és egy angol állampolgár vesztette életét a merényletben, mikor a három terrorista szombaton késő este egy bérelt fehér furgonnal felhajtott a híd járdájára, ahol gyalogosokat gázolt el, majd a közeli piac, a Borough Market környékén sok embert megkéselt. Összesen 48-an sérültek, közülük 29 főt még mindig kezelnek a londoni kórházakban.

A három agyonlőtt terrorista közül kettőre már korábban is felfigyeltek a hatóságok. A magát korábban marokkóinak és líbiainak valló 30 éves Rachid Redouane-t ugyanis a terrorcselekmény előtt nem ismerték, de a 27 éves Khuram Shazad Butt pakisztáni születésű brit állampolgárt már 2015-ben vizsgálni kezdte a Scotland Yard, tavaly pedig feltűnt a Channel 4 brit tévétársaság egyik a szélsőségesekről készített dokumentumfilmjében.

A 22 éves, marokkói származású, olasz állampolgárságú Youssef Zaghba, édesanyja pedig bolognai otthonában nyilatkozott a sajtónak és nem értette, hogy a brit hatóságok miért nem figyelték meg fiát ugyan úgy, mint az olasz szervek. A férfit ugyanis tavaly a bolognai repülőtéren egy Isztambulba tartó jeggyel és egy hátizsákkal feltartóztattak, majd nem is titkolta, hogy Szíriába tartott, mivel terrorista akart lenni. Rögzítették nevét a schengeni információs rendszerben, mint idegen harcost és minderről az olasz hatóságok tájékoztatták is a brit illetékeseket.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×