eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az Iszlám Állam vállalta magára az iráni merényletet

Az Iszlám Állam vállalta magára az iráni merényletet

Az Iszlám Állam szunnita dzsihadista szervezet jelentkezett az iráni parlament és a teheráni Khomeini-mauzóleum elleni szerdai támadás elkövetőjeként - jelentette az al-Arabíja pánarab hírtelevízió, amelyet a RIA Novosztyi orosz hírügynökség idézett.

A Tasnim iráni félhivatalos hírügynökség eközben azt jelentette, hogy

heten meghaltak az iráni parlament elleni fegyveres támadásban,

és a támadók négy túszt ejtettek az épület felső emeletén.

A Tasnim a helyszínen tartózkodó forrásokat idézve jelentette ezt, hozzátéve, hogy biztonsági tisztségviselők ezt egyelőre nem erősítették meg.

A hírügynökségi jelentés szerint az iráni Forradalmi Gárda túszszabadító egysége megölte az egyik támadót a parlamentben.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint a lövöldözés közben tovább ülésezett a törvényhozás, amit közvetített az állami rádió, s ebből arra lehet következtetni, hogy az incidens nem a parlamenti ülésteremben történt.

A Tasnim hírügynökség szerint képviselőknek nem esett baja.

Az iráni hírszerzési minisztérium nem sokkal ezután közölte, hogy a parlament és a Khomeini-mauzóleum ellen elkövetett merényletek után a hatóságok meghiúsítottak egy harmadik támadást; a tárca arra kérte a teherániakat, hogy ne használjanak tömegközlekedési eszközöket - jelentette az IRIB iráni állami tévé.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×