eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Váratlan fordulat a Belize-ben összeégett magyar pár ügyében

Elképesztő fordulatot vett a ki­égett autóban megtalált magyar pár ügye Belize-ben. A helyi rendőrség a magyar hatóságok tudta nélkül eltemette a párt, nem épp méltó körülmények között.

Két holttestet találtak még március elején egy kiégett Fordban Belize-ben, a rendőrség szerint a jármű letért az autópályáról, egy lámpaoszlopnak ütközött, majd lángba borult. Magyarok voltak az áldozatok, és a Bors értesülései szerint a helyi hatóságok sokáig kettős gyilkosságként nyomoztak a testek furcsa elhelyezkedése miatt, ám az időközben megtalált szemtanúk szerint szörnyű baleset történt. A kigyulladt Fordból a pár nem tudott időben kiszállni.

Az elhunyt férfi diplomataútlevéllel érkezhetett az országba, míg pár­jánál egy hatósági iratot találtak, amely szerint korábban Panamába akart csempészni 63 millió forintot. A lap információi szerint a férfi kecskeméti illetőségű, és egy jelenleg is zajló, hárommilliárdos áfacsalási ügy vádlottja. Február óta nem jelent meg a bíróságon, ezért körözik.

Közben a belize-i hatóságok húsvétkor eltemették a pár maradványait,

mert családtagok nem jelentkeztek, és nem tudták tovább tárolni őket. A csontokat egy szemeteszsákban földelték el a belmopani temetőben, de ha a család jelentkezik, kihantolják a földi maradványokat és hazaszállítják Magyarországra. Minderről azonban hivatalosan nem tájékoztatták a magyar külképviseletet.

Az ügyet Belize-ben közlekedési balesetként zárják le,

a két magyart, mivel a személyazonosságukról nincs megerősítés, továbbra is eltűnt személyként kezelik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×