Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Trumpon poénkodott Putyin

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vlagyimir Putyin szerint az Egyesült Államokban politikai skizofrénia van kialakulóban. Az elnök egyre aggasztóbbnak nevezte az Amerikában tapasztalható orosz-ellenesség hangulatot.

Az amerikai politikusokon viccelődött Vlagyimir Putyin Paolo Gentiloni olasz miniszterelnökkel közösen megtartott sajtótájékoztatóján Szocsiban.

Az orosz elnök azokra a Donald Trumpot ért vádakra reagált, amelyek szerint az amerikai elnök a Fehér Házban fogadva szigorúan titkos információkat osztott volna meg Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.

"Az Egyesült Államokban politikai skizofrénia van kialakulóban, semmi mással nem tudom magyarázni a hivatalban lévő elnök elleni vádat, miszerint valamiféle titkokat árult volna el Lavrovnak" – mondta Putyin derültséget okozva a hallgatóság soraiban, ahol több magas rangú állami vezető is helyet foglalt.

Putyin úgy folytatta: fegyelmit ad Lavrov külügyminiszternek, amiért a tudomására jutott titkos információkat sem vele, sem az orosz titkosszolgálatokkal nem osztotta meg.

Az orosz elnök újabb fricskaként felajánlotta, hogy Moszkva, ha abba az amerikai kormány is beleegyezik, a washingtoni kongresszus rendelkezésére bocsátja Trump és Lavrov tárgyalásának leiratát.

Az orosz elnök beszélt arról is, a felkorbácsolt "oroszellenes hangulat" magának az Egyesült Államoknak árt.

A hangulatot gerjesztő amerikai politikusok meglátása szerint ostobaságból vagy tisztességtelen szándékból állítanak valótlanságokat Moszkva szerepéről,

az ügy először mulatságos volt, de már kezd aggasztóvá válni

– tette hozzá.

Putyin elnök gondolatmenetét a jobbján ülő Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök udvarias mosollyal hallgatta végig.

Mint korábban beszámoltunk róla, amerikai sajtójelentések szerint Trump az izraeli titkosszolgálattól kapott értesülések alapján arról tájékoztatta Szergej Lavrov orosz külügyminisztert, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet egy, az Egyesült Államokba tartó utasszállító repülőgép felrobbantására készül, laptopba beépített pokolgéppel.