eur:
395.06
usd:
370.89
bux:
65061.15
2024. április 19. péntek Emma

Bombát találtak - ötvenezer embert kell kitelepíteni

Ötvenezer embert evakuálnak vasárnap Hannoverben, hogy a német városban hatástalanítsanak a második világháború idejéből maradt öt bombát. A városi lakosság tizedét érintő intézkedés a második legnagyobb hábori utáni ideiglenes kitelepítés Németországban.

Kiűrítenek több idősek otthonát, egy klinikát, s leáll a munka a Continental abroncsgyár üzemében is. A tervek szerint az érintettek vasárnap este térhetnek vissza otthonaikba - írja a hvg.hu.

A hannoveri városvezetés sportesemények, filmbemutatók és múzeumi séták szervezésével igyekszik elfoglaltságot találni az evakuáltak számára. A városvezetés az étkeztetést is megszervezte, több tízezer adag étel várja az érintetteket.

A második világháború éveiben a szövetségesek több hullámban is támadták Hannovert, 1943. október 9-én több mint ezer embert öltek meg a bombák, s a 260 ezer bomba több mint kétszázezer otthont döntött romba. Németországban tavaly decemberben 54 ezer embert telepítettek ki Augsburgban, hogy hatástalanítsák az ott talált második világháborús, 3,8 tonnás robbanószerkezetet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×