eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Öngyilkos merénylet Kabul központjában

Egy öngyilkos merénylő nagy erejű robbantást hajtott végre szerdán Kabul központjában, a szövetséges erők egyik gépkocsioszlopának közelében, többen meghaltak - közölte a Tolo News helyi tévéállomás.

Nadzsib Danis, az afgán belügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy a merénylet célpontja a külföldi erők egyik konvoja volt.

Vahíd Mudzsro, az egészségügyi minisztérium képviselője arról számolt be, hogy négy holttestet szállítottak kórházba, huszonkét ember pedig megsebesült a támadásban. A szóvivő nem részletezte, hogy az áldozatok civilek vagy katonák. Azt azonban hozzátette, hogy a halálos áldozatok száma emelkedhet.

Más források szerint a merényletnek nyolc civil halálos áldozata van.

A robbantás nem messze történt az amerikai nagykövetségtől és a NATO vezette katonai misszió egyik létesítményétől.

Egyelőre egy szervezet sem vállalta a merénylet elkövetését. A kormányellenes tálib szélsőségesek az elmúlt hetekben fokozták támadásaikat országszerte.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×