eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb információk a párizsi lövöldözésről

Elfogatóparancsot adtak ki egy gyanúsított ellen a párizsi lövöldözés ügyében. Francia sajtóértesülések szerint az Iszlám Állam vállalja a felelősséget a merényletért.

A két rendőr haláláról szóló hírek pontatlanok, a csütörtök esti párizsi lövöldözésben egy rendőr halt meg - tudatta a francia belügyminisztérium.

Pierre-Henry Brandet, a tárca szóvivője a korábbi híreket tisztázandó elmondta, hogy a meghalt rendőrön kívül még két másik egyenruhás sérült meg súlyosan. A szóvivő tudatta, hogy a támadó automata fegyvert használt.

A lövöldöző személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Brandet azt mondta: egyelőre nem sikerült minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy ki volt a támadó.

Ezt megelőzően arról érkezett hír, hogy a férfit korábban szélsőségesként azonosították a hatóságok, s a lakását már csütörtök este átkutatták.

Elfogatóparancsot adtak ki a francia hatóságok csütörtök éjjel az este Párizsban elkövetett lövöldözés második gyanúsítottja ellen - jelentette a Reuters brit hírügynökség.

A keresett férfi vonattal érkezett Belgiumból Franciaországba.

A belügyi tárca tájékoztatása szerint a rendelkezésre álló adatok szerint egyetlen támadó volt, de lehettek tettestársai.

A támadásban egy rendőr meghalt, és többen megsérültek. A támadót a hatóságok tájékoztatása szerint agyonlőtték.

A Le Figaro azt írja, hogy az Iszlám Állam vállalja a felelősséget a merényletért.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×