eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Pizzafutárként dolgozik az osztrák kancellár - videó

Christian Kern osztrák kancellár egy bécsi pizzéria futárjaként próbálta elérni az ausztriai szavazókat, amiről pártja, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) szerdán videófelvételt tett közzé a kormányfő Facebook-oldalán, egy a napokban induló online-kampány részeként.

"Új pizzafutár. Meg akartam lepni önöket. Sikerült is" - mutatkozott be egy ajtót nyitó családnak az ételfutárként megjelenő SPÖ-elnök a videón. Kern a három és fél perces felvételen többek között kijelentette: a pizzériák világába tett látogatása mindenekelőtt azt a célt szolgálta, hogy beszélgetést kezdeményezzen, megtudja, milyen elvárásaik vannak a politikával szemben, mit tartanak fontosnak az emberek.

Georg Niedermühlbichler, az SPÖ pártigazgatójaa videó kezdetét jelentette a szociáldemokrata párt az emberek meghallgatásán alapuló új kampányának. A politikus szerint a munka ünnepéhez, május 1-hez kötödő kampány célcsoportja a sokat emlegetett középréteg, amelyet az SPÖ is szeretne elérni.

A http://spoe.at/wasbewegtdich online-kampány az elkövetkező napokban indul. A pizzafutárként "dolgozó" kancellárral készült videót szerda délután tették közzé Kern Facebook-oldalán. https://www.facebook.com/bundeskanzler.christian.kern

Niedermühlbichler szerint a video készítése és terjesztése során nem használtak fel pénzügyi forrásokat az osztrák kancelláriahivataltól.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×