eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Twitter beperelte az amerikai kormányt

A Twitter közösségi portál pert indított az Egyesült Államok kormánya ellen, miután Washington állítólag felhasználók adatainak kiadására akarta kényszeríteni az internetes céget.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium azt szerette volna kideríteni, hogy ki rejtőzködik egy Twitter-fiók mögött, amelyről Donald Trump amerikai elnököt bírálták - olvasható a San Franciscó-i szövetségi bíróságon csütörtökön beterjesztett periratokban.

A dokumentumokból kitűnik az is, hogy a szóban forgó @ALT_USCIS jelzést viselő Twitter-fiókot január végén nyitották álnéven, és arról a többi között Trump vitatott bevándorlási politikájának bojkottjára szólítottak fel. Az @ALT_USCIS utalás az amerikai bevándorlási hivatalra, míg a fiók felhasználói az AP amerikai hírügynökségnek februárban a hatóság jelenlegi, illetve volt munkatársaiként mutatkoztak be.

A Twitter ugyanakkor nem akarja kiadni a felhasználó vagy felhasználók adatait. A periratok szerint az internetes cég a véleménynyilvánítás szabadsága ellen indított törvényellenes támadásként értékelte az amerikai kormány viselkedését. Hozzátette: az amerikai alkotmány első kiegészítésének értelmében a Twitter-felhasználóinak joga van az anonim és álnéven folytatott politikai véleménynyilvánításhoz.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×