eur:
395.31
usd:
372.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Újabb életfogytiglanit kapott Carlos, a Sakál

Újabb életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte kedden a párizsi különleges, terrorcselekményekkel foglalkozó törvényszék a Carlos, a Sakál néven ismertté vált elítélt terroristát egy 1974-ben elkövetett kézigránátos támadásért.

A venezuelai állampolgárságú elítélt - valódi nevén Ilich Ramírez Sánchez - már több mint húsz éve ül börtönben Franciaországban, ahol más, a 70-es és 80-as években elkövetett gyilkosságok miatt kapott

két életfogytig tartó büntetését tölti.

A 67 éves Carlos "abszurdnak" nevezte a 43 évvel ezelőtti ügy miatt lefolytatott bírósági eljárást, és tagadta, hogy köze lett volna a gyilkossághoz.

Az öt bíróból álló testület azonban kellően bizonyítottnak látta, hogy 1974 szeptemberében ő hajított el egy kézigránátot a párizsi Drugstore Publicis bevásárlóközpontban. A terrortámadásban két ember meghalt, és 34-en megsebesültek.

Ez volt a legrégebbi terrortámadás, ami miatt Carlosnak felelni kellett a különleges törvényszék előtt. A per március 13-án kezdődött.

A kétszeres életfogytiglani börtönnel sújtott Carlos helyzetén a keddi ítélet lényegében nem változtat. A per célja az volt, hogy elégtételt adjon az áldozatok hozzátartozóinak, és rekonstruálja a terrorista franciaországi merényleteinek történetét.

Carlos ügyvédje közölte: fellebbezést nyújtanak be az ítélet ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×