eur:
395.08
usd:
371.07
bux:
65119.05
2024. április 19. péntek Emma
Turistacsoport közelében robbant az Etna - galéria és videó

Turistacsoport közelében robbant az Etna - galéria és videó

Ezúttal több sérültje is van a vulkánkitörésnek.

Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánjának február végi kitörésekor légiforgalmi riasztást adtak ki Szicíliában, de akkor senki sem sérült meg.

Szerda reggel is kitört, lávát lövellt a vulkán, amelyen ilyenkor is járnak turisták és velük ezúttal tudósok és újságírók is. Az egyik ilyen csoport több tagja, tíz ember most meg is sérült, amikor egy nagy robbanásban láva és gőz került a levegőbe. Az izzó kődarabok és a forró gőz a csoportot is elérte, nyolcan kisebb égési és horzsolásos sérüléseket szenvedtek - tudósított Twitter-csatornáján Rebecca Morelle, a BBC tudományos riportere.

Azt írta, szerencséjük volt, ilyen robbanás már halálos sérüléseket is okozott. A csapat végül rendben, részben a mentők segítségével lejutott a hegyről - foglalta össze a történteket a BBC a honlapján

A robbanást az okozhatta, hogy a láva hóval keveredett össze.

FRISSÍTÉS: Később a magát a robbanást megörökítő videó is felkerült a BBC honlapjára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×