Meghosszabbították a sztrájkot a berlini reptereken, törölték a budapesti járatokat

InfoRádió / MTI
2017. március 13. 11:48
Szerda reggelig meghosszabbítják a berlini repülőterek földi kiszolgáló személyzetének hétfőn hajnalban kezdődött és eredetileg egynaposra tervezett munkabeszüntetését - közölte a Verdi szakszervezeti szövetség.

Berlin Schönefeld és Tegel repülőterén már pénteken is sztrájkolt a mintegy kétezer fős földi kiszolgáló személyzet, ami akkor közel hétszáz járat kimaradását okozta. A Berlin Brandenburg repülőtér-üzemeltető társaság közleménye szerint a hétfői munkabeszüntetés miatt reggel nyolc óráig a Tegel repülőtéren 465, a Schönefeld repülőtéren pedig 195 repülőgép indulása maradt ki.

A munkabeszüntetés hétfőn reggel négy órakor kezdődött, és az éjszakai műszak befejeztével, kedden reggel öt órakor ért volna véget. A hétfői bejelentéssel a Verdi a sztrájkot szerda reggel öt óráig hosszabbította meg.

A berlini sztrájk idején egyes légitársaságok más németországi repülőterekre irányítják át járataikat. A drezdai és a lipcsei repülőterek például napi mintegy 25-25 leszállást vesznek át Berlintől.

A Berlin és Budapest között közlekedő öt járat mindegyikét törölték hétfőn a berlini reptéri dolgozók sztrájkja miatt.