eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Visszalépett az amerikai haditengerészeti miniszteri poszt jelöltje

Visszalépett az amerikai haditengerészeti miniszteri poszt jelöltje, Philip Bilden.

Az 53 éves Bilden milliárdos üzletember, akit James Mattis védelmi miniszter választott ki - a haditengerészetet ugyanis a védelmi minisztérium felügyeli -, és Trump elnök jóváhagyta jelölését. A védelmi miniszter vasárnap délután közleményben jelentette be Philip Bilden visszalépését. Mint a közlemény fogalmaz, "személyes okok és érdekkonfliktusokból eredő nehézségek" magyarázzák a jelölt visszalépését. A korábban katonai hírszerzőként is tevékenykedő Bilden ugyanis ázsiai magántőke-befektetésekkel foglalkozik, és bár visszalépett cége vezetéséből, úgy látta, hogy nem képes a kormányzat Etikai Hivatala elvárásainak maradéktalanul eleget tenni "a családi pénzügyi érdekeltségek szükségtelen és anyagilag hátrányos feladása" nélkül.

"Még akkor is, ha elszomorít, megértem és tiszteletben tartom a döntést" - olvasható James Mattis közleményében. A miniszter egyúttal közölte: néhány napon belül újabb jelöltek nevét terjeszti elő a Fehér Házban.

Philip Bilden a második jelölt, aki visszalép a Pentagon jelöltségétől. A hónap elején a milliárdos beruházási bankár, Vincent Viola vonta vissza jelöltségét. Viola a szárazföldi erőkért lett volna felelős.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×