eur:
393.79
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Molotov koktélt dobtak a Sziriza központjára Athénban

Maszkos támadók Molotov-koktélokat dobtak vasárnap a baloldali, görög kormánypárt székházára Athénban.

A rendőrség tájékoztatása szerint öt benzines palackot dobtak az épületre, egy autó kiégett, és egy rendőr megsérült. Egy neve mellőzését kérő, rendőrségi forrás azt is elmondta, hogy 35 gyanúsítottat hallgattak ki az esettel kapcsolatban.

Panajótisz Rigasz, a párt központi bizottságának titkára elítélte a történteket, és úgy vélte, hogy nem politikailag motivált támadásról van szó.

Az ellenzék már többször bírálta a Szirizát, mert úgy vélik, hogy a kormány nem tesz eleget a közrend védelme érdekében. A közelmúltban ugyanis több buszt és jegyautomatát gyújtottak fel Molotov-koktéllal. Az ellenzék azt mondja: a baloldali Sziriza védelmezi a magukat anarchistának nevező bűnözőket, akik a gyújtogatások mögött állnak.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×