eur:
395.81
usd:
372.69
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Továbbra is zavargások vannak a párizsi elővárosokban

Negyedik éjjel voltak szerdára virradóra szórványos zavargások Párizs északkeleti elővárosaiban, miután egy rendőr ellen a hétvégén eljárás indult, mert egy utcai igazoltatás közben gumibottal "megerőszakolt" egy fiatalembert Aulnay-sous-Bois-ban.

A prefektúra tájékoztatása szerint 17 embert vettek őrizetbe az éjjel, köztük ötöt Aulnay-sous-Bois-ban, ahol viszonylagos nyugalom uralkodott. Incidensek voltak viszont a szomszédos Clichy-sous-Bois-ban, Blanc-Mesnilben, Villepinte-ben, Montfermeilben és Tremblay-en-France-ban, ahol a helyi rendőrőrsöt és egy óvodát kíséreltek meg megrongálni randalírozók.

"A jelenség kezd kiterjedni a szomszédos településekre" - mondta Luc Poignant rendőri vezető az LCI francia hírtelevízióban. "Az éjszaka mérlege egy felgyújtott óvoda, egy autószalon, ahol a beavatkozó kollegáim egy üvegekkel teli bevásárlókocsit találtak, az üvegekben Molotov-koktélok előállításához benzin volt. Azaz jelenleg nagyon erőszakosak az összecsapások, de szórványosak a szomszédos településeken" - tette hozzá.

A zavargások annak hatására törtek ki, hogy egy múlt csütörtökön filmre vett előállítás miatt négy rendőr ellen vizsgálat indult: egyet nemi erőszakkal, hármat pedig csoportosan elkövetett szándékos erőszakkal gyanúsítanak. Mind a négy rendőrt felfüggesztette a belügyminiszter.

Az ügyészség szerint csütörtök délután a rendőrök fiatalokat igazoltattak, akikről azt gyanították, hogy kábítószer-kereskedőknek állnak lesben és biztosítják az értékesítést Aulnay-sous-Bois egyik lakótelepén. Az előállítás során egy 22 éves fekete bőrű férfit, aki megpróbált ellenállni, gumibottal ütni kezdték a rendőrök.

A rendőrség térfigyelő kamerái által rögzített és nyilvánosságra került felvételen látszik, amint az egyik rendőr a fiatalember fenekébe nyomja a gumibotot.

Kedd este Francois Hollande államfő látogatást tett a bántalmazott férfinál a kórházban és kérte, hogy mindenki bízzon az igazságszolgáltatásban, a Théo nevű sértett pedig nyugalomra szólította fel az elővárosokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×