eur:
395.37
usd:
366.43
bux:
65697.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megszólalt Soros György

Theresa May nem marad sokáig hatalmon, mert meg fogja bénítani kormányát a Brexit, Donald Trump pedig egy leendő diktátor, aki el fog bukni - jósolta Soros György a davosi világgazdasági fórumon tartott előadásában.

Soros György kemény szavakkal illette a megválasztott amerikai elnököt Donald Trumpot, aki szerinte "csaló", és kereskedelmi háborút akar kirobbantani, amelynek messzire elérő hatásai érezhetőek lesznek Európában és a világ más részein is. Soros a davosi világgazdasági fórumon üzletemberek és újságírók előtt beszélt arról is, hogy meglepte Trump győzelme, de személyes meggyőződése, hogy

"el fog bukni, mert a vezérlő elvei önellentmondásba vezetnek".

Soros, aki a demokrata Hillary Clinton kampányát támogatta, azt jósolja, hogy a pénzügyi piacok is rosszul teljesítenek majd a Trump-kormányzat keltette bizonytalanságok miatt.

A Brexit kapcsán Soros úgy vélekedett, hogy Theresa May nem marad sokáig kormányon, mert eleve megosztott kabinetet vett át, és csekély a többsége a parlamentben is. Szerinte a font gyengülni fog, felerősödik az infláció, és csökkenni fog az életszínvonal.

"Még eltelik egy kis idő, de majd megdöbbennek a britek, ha azt tapasztalják, hogy kevesebbet ér a pénzük, mert a fizetésük lassabban nő majd, mint ahogy a költségeik emelkednek" - mondta Soros György.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×