Magyar alelnöke is van az Európai Parlamentnek

Infostart
2017. január 18. 14:42
Ismét az Európai Parlament egyik alelnökévé választották Pelczné Gáll Ildikó fideszes képviselőt a testület strasbourgi plenáris ülésén, délelőtt.

Az első szavazási körben magkapta a megválasztáshoz szükséges voksokat Pelczné Gáll Ildikó fideszes képviselő, akit frakciója, az Európai Néppárt immár másodszor jelölt a posztra.

A 14 posztra összesen 15 jelöltet állítottak a parlamenti frakciók. A képviselőknek a szavazólapjukon legalább 8, legfeljebb 14 nevet kellett megjelölniük, egy-egy indulónak az érvényes voksok több mint felét, vagyis most legkevesebb 310 voksot kellett kapnia ahhoz, hogy már az első fordulóban megszerezze a posztot.

A 2010 óta képviselő Pelczné Gáll Ildikóra pontosan 310 szavazat érkezett, így ő az első magyar politikus, aki egy egész, ötéves cikluson keresztül töltheti be az alelnöki tisztséget. Vele együtt délelőtt összesen 10 alelnököt választottak meg Strasbourgban. A fennmaradó 4 poszt betöltését újabb, legfeljebb még további két szavazással választják meg az EP képviselői.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az első körben megkapta a szükséges szavazatokat Pelczné Gáll Ildikó
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást