eur:
394.28
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nem keresik tovább az eltűnt maláj gép roncsait

Csaknem hároméves eredménytelen kutatás után nem keresik tovább az eltűnt maláj utasszállító repülőgép roncsait - közölte kedden Ausztráliában a kutatásban részt vevő hivatalok munkáját koordináló központ (JACC).

A JACC bejelentése szerint hivatalosan felfüggesztették a kutatást, miután nem hozott eredményt az Ausztráliától nyugatra fekvő, mintegy 120 ezer négyzetkilométeres terület átfésülése.

A Malaysia Airlines maláj légitársaság MH370-es, Pekingbe tartó járata 2014. március 8-án tűnt el 239 emberrel a fedélzetén röviddel az után, hogy felszállt a malajziai fővárosban, Kuala Lumpurban. Feltételezések szerint az eredeti útvonalról letérve, az Indiai-óceán déli részén zuhant le.

A kutatás felfüggesztése nyomán valószínűsíthető, hogy soha nem sikerül megoldani a világ légi közlekedésének egyik legrejtélyesebb esetét. Keserű hír ez az eltűnt utasok hozzátartozóinak, főképpen azután, hogy a kutatásban részt vevő tisztviselők elismerték, hogy rossz helyen keresték a gép nyomait.

A küldetés tagjai később azt tanácsolták, hogy a keresés helyszínét az újabb elemzések szerinti új területre tegyék át. Az ausztrál kormány azonban ezt a kezdeményezést nem támogatta.

Ausztrália, Malajzia és Kína tavaly megállapodott abban: miután teljesen átfésülték a baleset feltételezett helyét, az akciót felfüggesztik, hacsak nem találnak újabb olyan bizonyítékot, amely pontosan megjelöli a történtek helyszínét. Mivel nem létezik olyan műszaki megoldás, amellyel megjelölhető lenne a repülőgép helye, a világ repüléstörténetének legköltségesebb, 160 millió dolláros (több mint 46 milliárd forintos) kutatásának ezzel vége.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×