eur:
392.87
usd:
367.94
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Összeugrasztanák Trumpot Putyinnal

Levélben óvták Donald Trumpot az orosz elnöktől kelet- és közép-európai politikusok.

A dpa német hírügynökség által kedden ismertetett levelet a többi között Carl Bildt volt svéd miniszterelnök, Karel Schwarzenberg korábbi cseh és Radoslaw Sikorski volt lengyel külügyminiszterek írta alá.

"Putyin nem akarja naggyá tenni Amerikát. Mi azonban, az Ön szövetségesei ezt szeretnénk" - hangoztatták az aláírók, akik szerint az orosz elnök nem szövetségese az Egyesült Államoknak és nem megbízható partner a nemzetközi politikában. Az Oroszország elleni szankciókat nem szabad feloldani, Ukrajna megosztottságát nem szabad elfogadni - tették hozzá.

"Putyin irányítása alatt Oroszország militarizmussal, háborúkkal, fenyegetésekkel, megszegett szerződésekkel és hamis ígéretekkel Európát veszélyes hellyé változtatta" - állították a levél aláírói.

A német hírügynökség a levél kapcsán emlékeztetett: a január 20-án hivatalba lépő új amerikai elnök, Donald Trump korábban többször is utalt arra, hogy jó viszonyt szeretne Oroszországgal.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×