eur:
392.6
usd:
366.14
bux:
66741.37
2024. április 25. csütörtök Márk

Meghalt a volt iráni elnök

Meghalt Akbar Hásemi Rafszandzsáni korábbi iráni elnök - jelentette vasárnap az iráni állami média.

Rafszandzsánit vasárnap este szívproblémák miatt vitték kórházba, nem sokkal később az iráni állami sajtó már a haláláról adott hírt.

A legtöbbször pragmatikus konzervatívként jellemzett iráni politikus 1989 és 1997 között volt az iszlám köztársaság elnöke. Később, 2007 és 2011 között az ország legfőbb politikai és vallási vezetőjéről is döntő Szakértők Tanácsának elnöke volt.

Akbar Hásemi Rafszandzsáni 82 éves volt.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×