eur:
394.35
usd:
370.59
bux:
66205.26
2024. április 16. kedd Csongor

Trump dicséri Putyint

Donald Trump megválasztott amerikai elnök pénteki Twitter üzenetében dicsérte Vlagyimir Putyin orosz államfőt az Oroszország elleni amerikai szankciókkal kapcsolatos döntése miatt.

Barack Obama leköszönő amerikai elnök csütörtökön büntetőintézkedéseket jelentett be orosz személyekkel és intézményekkel szemben az amerikai választásokkal kapcsolatos állítólagos orosz hackertámadások miatt, 35 orosz diplomatát pedig kiutasítottak az Egyesült Államokból.

Putyin ugyanakkor a nap folyamán közölte: Moszkva nem utasít ki senkit válaszul az Oroszország ellen bevezetett amerikai szankciókra. Az orosz elnök világossá tette, hogy az orosz-amerikai kapcsolatok jövőbeli alakításának szempontjából egyedül (a január 20-án hivatalba lépő) Donald Trump megválasztott amerikai elnök leendő Oroszország-politikáját tekinti mérvadónak.

Trump üzenetében "nagyszerű lépésnek" nevezte Putyin reagálását, miszerint egyelőre tartózkodik a válasz intézkedésektől. "Mindig is tudtam, hogy nagyon okos!" - írta Donald Trump.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×