eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Épségben került elő az orosz Tu-154-es feketedoboza

Az elemzéshez megfelelő állapotban van a hét végén a Fekete-tengerbe zuhant orosz Tu-154 típusú repülőgép kedden megtalált és Moszkvába szállított fedélzeti adatrögzítő berendezése - közölte egy jól értesült forrás a TASZSZ orosz állami hírügynökséggel.

"Az adatrögzítő nem túl nagy mélységben feküdt a tenger mélyén két napig. Tekintettel arra, hogy a védőburok nem szenvedett súlyos sérüléseket, kijelenthetjük, hogy ennek a feketedoboznak az állapota lehetővé teszi, hogy információkat nyerjünk ki belőle" - mondta a nevének elhallgatását kérő illetékes.

A három feketedoboz egyikét kedden a légierőnek a Moszkva melletti Ljuberciben működő Központi Tudományos Kutató Intézetébe szállították. Elemzése előtt desztillált vízben megtisztítják.

Egy másik illetékes szerint a gép több mint 500 kilométeres sebességgel haladt, amikor a tengerbe zuhant. A tragédia időpontjában a pilóta jobbra akart kanyarodni, és erősen felemelt orral haladt. Egy másik illetékes szerint a gép rendkívül nagy állásszögben repült, és egyik oldalról a másikra billegett. A szakértők nem zárták ki, hogy a szerencsétlenségnek több oka is lehetett: a személyzet hibája és az egyik hajtómű meghibásodása. Rámutattak, hogy erősen felhúzott orral a gép elveszítheti a felhajtóerőt.

Makszim Szokolov közlekedési miniszter kedden újságírók előtt kijelentette: korainak tartja, hogy következtetéseket vonjanak le a gép lezuhanásának okait illetően. Megismételte, amit korábban ő és mások, közöttük az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat mondott: terrorcselekmény nem szerepel a szerencsétlenség fő feltételezett okai között.

A miniszter hozzátette, hogy semmilyen kifogás nem merült fel az Adler repülőtér munkájával kapcsolatban, ahonnan a gép a lezuhanása előtt felszállt.

A grúz kormányfőnek az Oroszországgal való kapcsolatokért felelős különmegbízottja, Zurab Abasidze kedden Tbilisziben közölte, hogy Grúzia orosz felkérés esetén kész segítséget nyújtani az orosz hatóságoknak az áldozatok felkutatásában.

Az orosz védelmi minisztériumnak a szíriai Latakiába tartó gépe - fedélzetén 84 utassal és 8 fős személyzettel - vasárnap reggel zuhant a Fekete-tengerbe röviddel azután, hogy felszállt Szocsi repülőteréről. A gépen katonák, újságírók, egy ismert segélymunkás és a hadsereg Alekszandrov művészegyüttesének 64 tagja és karmestere utazott, akik újévi koncertet adtak volna a hmejmimi orosz légi támaszponton.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×