eur:
394.4
usd:
370.04
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Menekülő civilek megölésével vádolják az Iszlám Államot

A török hadsereg azzal vádolta meg hétfőn az Iszlám Állam dzsihadista fegyvereseit, hogy legalább harminc civilt meggyilkoltak észak-szíriai fellegvárukban, al-Bábban.

A török vezérkar közleményében, amelyet az Anadolu állami hírügynökség idézett, arról számolt be, hogy előző nap az IÁ egy támadásban legalább harminc, a városból menekülni próbáló embert ölt meg. Az értesülést független forrásból nem sikerült megerősíteni.

A szíriai felkelők a török hadsereg támogatásával már hetek óta igyekeznek elfoglalni al-Báb városát.

A dzsihadisták szerdán 16 török katonát öltek meg. Ez volt a legsúlyosabb katonai veszteség azóta, hogy tavaly augusztusban a török hadsereg Szíria északi részén hadműveletet indított az IÁ és a kurdok fegyveres csoportjai ellen.

A török hatóságok egy másik műveletben a múlt héten 1682 embert előállítottak és kihallgattak, 516 másikat pedig őrizetbe vettek fegyveres csoportokhoz fűződő kapcsolataik miatt.

Az emberek többségét azzal gyanúsítják, hogy szálak fűzik őket az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen török muzulmán hitszónokhoz, akit a júliusi puccskísérlet kitervelésével vádol Recep Tayyip Erdogan elnök. A kormány állítása szerint Gülen mozgalma állhat az ankarai orosz nagykövet meggyilkolása mögött is. Mások azért kerültek a hatósági őrizetbe, mert feltehetően az Iszlám Állam és a kurdok fegyveres csoportjaihoz tartoznak.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×