Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megadták magukat Máltán a gépeltérítők

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megadták magukat kora délután a pénteken Máltára térített líbiai repülőgép légikalózai - közölte újabb Twitter-bejegyzésében Joseph Muscat máltai miniszterelnök. A máltai rendőrség már őrizetbe is vette a két líbiai férfit.

Joseph Muscat korábban beszámolt arról, hogy a líbiai belföldi járat utasai közül a nők és a gyermekek leszállhattak. Utána két csoportban a többi utas is épségben elhagyhatta a légi járművet, amelyen csak a személyzet és a két gépeltérítő maradt.

Nem sokkal később a személyzet néhány tagja is megjelent a repülő ajtajában, majd utolsó bejegyzésében azt írta a kormányfő, hogy a légikalózok megadták magukat, és a rendőrség őrizetbe vette őket.

Menedékjogot kérnek

A líbiai külügyminiszter bejelentette, hogy politikai menedékjogot kér Máltán a két férfi. A légikalózok ezen kívül egy Moammer Kadhafi néhai líbiai vezető szellemiségét követő párt létrehozását is be akarja jelenteni.

Az eredetileg a líbiai Szabhából Tripoliba tartó gépet, egy Airbus A320-ast péntek délelőtt térítették el. A légitársaság közlése szerint a gép fedélzetén 118 ember - köztük 111 utas - tartózkodott. A gépeltérítők Máltán előbb elengedték az utasokat, majd végül a személyzettel együtt maguk is elhagyták a repülőgépet.

A gépeltérítés előzményeiről ebben a cikkünkben olvashat.