eur:
394.24
usd:
369.36
bux:
65212.36
2024. április 19. péntek Emma

Egy németországi bevásárlóközpontban lett volna a következő támadás?

Letartóztattak két koszovói férfit, akik a gyanú szerint támadásra készültek a nyugat-németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Oberhausen városában - közölték a német hatóságok péntekre virradóra.

A gyanúsítottak Németország egyik legnagyobb bevásárlóközpontját, az oberhauseni CentrO-t szemelték ki támadásukat célpontjának. A bevásárlóközpont mintegy 250 boltnak ad helyet, karácsony előtt általában zsúfolásig megtelik.

A támadás előkészítésével egy koszovói testvérpárt, egy 28 és egy 31 éves férfit gyanúsítanak - közölte az Oberhausentől keletre fekvő Essen város rendőrsége.

A hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy az előkészületek melyik szakaszában volt a testvérpár, és vannak-e cinkostársaik.

A rendőrséget a hírszerzés riasztotta, csütörtök este több egység is kiszállt a bevásárlóközponthoz és a közeli karácsonyi vásárhoz.

A német hatóságok magas készültségben vannak hétfő óta, amikor egy kamion belehajtott egy berlini karácsonyi vásárba. Az Iszlám Állam (IÁ) által vállalt támadásban 12 ember halt meg, köztük a kamion eredeti, lengyel sofőrje. A hivatalos adatok szerint 45 ember szenvedett sérüléseket a gázolás során.

A feltételezett elkövető, a tunéziai származású Anis Amri továbbra is szökésben van.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×