Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Teherautó hajtott a tömegbe egy berlini karácsonyi vásáron - videó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Karácsonyi vásár látogatói közé hajtott egy teherautó Berlinben hétfő este. Legkevesebb kilenc ember meghalt, több tucatnyian megsérültek. A német rendőrség terrorcselekményt valószínűsít.

Az eset Berlin nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál történt, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron, röviddel este nyolc után.

A rendőrség közölte:

kilencen meghaltak, és legkevesebb 50 ember sebesülhetett meg.

A teherautó vezetője elmenekült a helyszínről, de rövid időn belül elfogták. A sofőr mellett ülő személy életét vesztette. Halálának oka egyelőre ismeretlen.

A rendőrség 10 óra után azt közölte, hogy egy gyanús személyt vettek őrizetbe, de azt még vizsgálják, hogy a teherautó vezetőjéről van-e szó.

A kamionnak lengyel rendszáma volt, Gdanskban regisztrálták. A jármű tulajdonosa azt közölte, hogy az unokatestvére vezetett, és Olaszországból tartott Lengyelországba, de délután óta nem vette fel a telefonját.

Egy szemtanú szerint a sofőr lassítás nélkül vezette a járművet az emberek közé, ezért mindenképpen szándékosságról lehet szó. Mike Fox azt mondta, hogy a kamion alig pár méterrel ment el mellette, majd áttört az asztalok és a standok között.

A német rendőrség terrorcselekményt valószínűsít.

A Die Welt információi szerint a rendőrség több napja tud egy fenyegetésről, aminek a célpontja egy berlini karácsonyi vásár volt.

A német rendőrség arra kérte az embereket, hogy maradjanak otthon és ne terjesszenek pletykákat.