eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Korábban szabadulhat a volt államfő

Öt év letöltése után kiengedik a börtönből Móse Kacav volt izraeli államfőt, akit nemi erőszak és szexuális zaklatás elkövetéséért 2011 tavaszán ítéltek hét év szabadságvesztésre - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

A kegyelmi bizottság vasárnap fogadta el a női beosztottjai molesztálásáért és többük megerőszakolásáért elítélt egykori politikus kegyelmi kérvényét. Móse Kacav azonban csak egy hét múlva térhet haza otthonába, addig várnia kell, mert még fellebbezhetnek a döntés ellen.

Szabadlábra helyezésnek feltételei is vannak: naponta részt kell vennie bibliaórákon, hetente el kell járnia egy vallásos terápiacsoportba, hetente részt kell vennie szociálpszichológiai kezeléseken, tilos rágalmaznia áldozatait, nem nyilatkozhat a médiának és más se beszélhet a nevében, valamint soha többé nem dolgozhat női beosztottakkal.

Az államügyészi hivatal ellenezte Kacav szabadon engedését, mondván, a volt államfő mindeddig nem vállalta egyértelműen a felelősséget egykori tetteiért és ezért a börtönnek egy olyan csoportjában foglalkoztak vele, ahol a bűnösségüket tagadó rabok vannak.

Kacav ügyében már harmadszor ült össze a kegyelmi bizottság. Az előző két elutasítás után ezúttal azért döntött mégis a javára, mert a hetvenkét éves Kacav bocsánatot kért mindenkitől, akit megbántott, kijelentette, hogy megérti áldozatainak érzéseit.

hsz kszk brr

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×