eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Magyar alelnököt jelöltek az Európai Parlament élére

Pelczné Gáll Ildikó fideszes Európai Parlamenti (EP) képviselőt az EP alelnökjelöltjének választották az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjában - közölte az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja.

A közlemény szerint az Európai Parlament néppárti frakciója Strasbourgban tartott EP-elnökségi tisztújító frakcióülésén a képviselők titkos szavazás útján megerősítették Pelczné Gáll Ildikó jelenlegi alelnök támogatását, valamint támogattak tisztségükben további három alelnököt. A fideszes politikust második alkalommal jelölték erre a posztra frakciótársai és választották újra jelöltjüknek két és fél évre.

Pelczné Gáll Ildikó újraválasztása az elmúlt évek munkájának elismerése, és a magyar néppárti delegáció sikere - hangsúlyozta közleményében a képviselőcsoport.

A fideszes európai parlamenti képviselő 2017 januári plenáris megválasztása esetén az első magyar politikus lehet, aki egy egész, ötéves cikluson keresztül tölti be az alelnöki tisztséget - tették hozzá.

Pelczné Gáll Ildikó 2010-ben lett az Európai Parlament képviselője, 2014-ben az EP egyik alelnökévé választották.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×