eur:
394.25
usd:
365
bux:
65619.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Földre lökték a venezuelai külügyminisztert

Földhöz vágták a venezuelai külügyminiszterasszonyt az argentin hatóságok, miután a tárcavezető megpróbált bejutni a Buenos Airesben ülésező Dél-amerikai Közös Piac, a Mercosur miniszteri ülésére - állította helyi idő szerdán Nicolás Maduro venezuelai elnök.

Venezuela Mercosur-tagságát felfüggesztették, részben arra hivatkozva, hogy a baloldali, caracasi kormány nem tartja tiszteletben az emberi jogokat. Maduro szerint viszont ez a lépés indokolatlan, és puccsal ér fel.

A Buenos Airesben készült felvételeken az látszik, hogy Delcy Rodríguez venezuelai külügyminiszter dulakodik a biztonságiakkal, de olyasmi nem látszik, hogy földhöz vágnák vagy letepernék.

"Súlyosan megsérült. Eltört a kulcscsontja" - mondta mégis Maduro.

"Ha kidobnak minket az ajtón, visszamászunk az ablakon" - mondta a külügyminiszter Buenos Airesben.

Rodríguezt végül beengedték az épületbe, ahol találkozhatott argentin kollégájával, de a Mercosur-tanácskozásra nem mehetett be. A venezuelai ellenzék szerint a külügyminiszter lejáratta az országot.

Susana Malcorra argentin külügyminiszter később sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy a kétoldalú találkozón elbeszéltek egymás mellett Rodríguezzel, de ő tudatta vele, hogy egy többoldalú találkozóra nem mehet be meghívás nélkül.

"Ő nyilván úgy gondolta, hogy joga van jelen lenni, de világosan tudattam vele szóban és írásban egyaránt, hogy nem hivatalos a tanácskozásra" - húzta alá Malcorra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×