eur:
395.2
usd:
371.08
bux:
65093.5
2024. április 19. péntek Emma

Hackerek vették össztűz alá az orosz bankokat

Az öt orosz legnagyobb orosz bank elleni túlterheléses (DDoS-)hackertámadásokat hárított el hétfőn a Rosztyelekom (Rostelecom) - közölte pénteken az orosz állami telekommunikációs társaság.

A TCP SYN Flood (szolgáltatás-megtagadással járó elárasztásos) típusú támadás csúcsteljesítménye másodperceként 3,2 millió csomag volt. A leghuzamosabb támadás több mint 2 órán át tartott. A Rosztyelekom nem nevezte meg a célpontokat, arra hivatkozva, hogy azok mind az ügyfelei voltak.

A vállalat szakértői megállapították, hogy a forgalom egy részét otthoni felhasználók IoT (Internet of Things, a.m.: Dolgok Internete) rendszerbe bekapcsolt routerei segítségével generálták. A múlt héten hasonló támadás érte a német Deutche Telekom és az az Eircom szolgáltatót.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) múlt pénteken jelentette be, hogy tudomást szerzett egy külföldi titkosszolgálatok által hétfőre előkészített, jelentős kibertámadásról, amelynek célja az orosz pénzügyi rendszer destabilizálása. Az előrejelzés szerint az akciót közösségi oldalakon megjelentett és sms-ben elküldött, az orosz bankrendszer csődjéről szóló álhírek tömegének kellett volna kísérnie. Az FSZB közölte, hogy megtették az elhárításhoz szükséges ellenintézkedéseket.

Hétfő este az orosz VTB bank közölte, hogy weboldalait DDoS-támadás érte, de ez nem okozott fennakadást a működésében.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Az utolsó előtti, vagy talán a legutolsó pillanatban mutatták be az Európai Bizottság kérésére megszületett belsőpiaci reformtervezetet. A 2004-es nagybővítés után két évtizeddel világosan látszik, hogy az Európai Unió versenyképességi hátrányban van Kínához, az Egyesült Államokhoz és a feltörekvő új gazdasági hatalmakhoz képest az egységes piac diszfunkcionálása miatt. A túlszabályozás, az innováció háttérbe szorulása, a rossz állami és EU-s támogatási rendszerek, valamint a versenyjog bonyolultsága miatt azonnali átalakítást sürget a Jacques Delors Intézet friss előterjesztése, hogy Európa továbbra is geopolitikai tényező maradhasson.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×