eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Az ENSZ a zsidó telepek legalizálását célzó törvénytervezet felülvizsgálatára intette Izraelt

Az ENSZ emberi jogi főbiztosa felszólította csütörtökön Izraelt, hogy vizsgálja felül azokat a terveit, amelyek engedélyeznék "előretolt állások" kiépítését a megszállt palesztin területen.

Zeid Raad al-Husszein egy genfi sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy ezeknek a telepeknek a törvényes engedélyezése még több palesztint foszt meg a földjétől és a megélhetésétől. Az izraeli parlament szerdán, első olvasásban már elfogadta az idevágó törvény tervezetét.

Husszein szerint a jogszabály visszamenőleg törvényesítené az eddig illegálisan épített telepeket is. A palesztin magántulajdonban lévő földek használatának engedélyezése a tulajdonos beleegyezése nélkül sérti a nemzetközi jogot, miközben Izraelnek megszállóként tiszteletben kell tartania a magántulajdont attól függetlenül, hogy van-e érte kompenzáció - mondta a diplomata.

"Nyomatékosan felszólítom a képviselőket, hogy alaposan fontolják meg a törvénytervezet támogatásának a kérdését, mert a törvénynek messze ható következményei lennének" - tette hozzá.

A tervezetet élesen elítélte csütörtökön az Arab Liga is, amely szerint a nemzetközi közösség most láthatja meg az izraeli kormány igazi arcát.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×