Trump beájult Obamától

Infostart
2016. november 10. 19:44
Nagy megtiszteltetésként értékelte Barack Obama elnökkel való találkozóját csütörtökön Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke.

"Remek beszélgetésre nyílt alkalmam az imént a megválasztott elnökkel, Donald Trumppal" – fogalmazott a másfél órás tárgyalást követően, a Fehér Házban tett rövid nyilatkozatában Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke. Hozzátette: a széleskörű megbeszélésen egyaránt érintettek bel- és külpolitikai kérdéseket. Emellett az elnök hangsúlyozta, hogy nagyon fontos az ország újraegyesítése, annak érdekében is, hogy az Egyesült Államok szembe tudjon nézni kihívásaival.

A két politikus találkozója volt a hatalomátadás első hivatalos lépése.

„Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ön sikeres lehessen, mert így az ország is sikeres lehet" - fordult Barack Obama Donald Trumphoz, majd nagyon bátorítónak nevezte, hogy a megválasztott elnök kifejezett érdeklődést tanúsított a közös munka iránt, az ország jövője szempontjából fontosnak nevezte az együttműködést.

Szintén rövid nyilatkozatában Donald Trump kifejtette: megtisztelve érzi magát, hogy megbeszélést folytathatott Obama elnökkel, akivel korábban soha nem találkozott, és "jó embernek" nevezte a leköszönő elnököt. Elmondta: sok fontos kérdést megbeszéltek, köztük nehéz ügyeket. A megválasztott elnök arra számított, hogy még több találkozója lesz Barack Obamával, és hangsúlyozta, hogy számít a tanácsaira is.

Míg a két politikus tárgyalt, a jelenlegi first lady, Michelle Obama megmutatta a Fehér Házat a leendő first ladynek, Melania Trumpnak.

Közben a két politikus tájékoztatójára várakozó újságírók felfigyeltek arra, hogy Trump veje, Jared Kushner hosszasan beszélgetett Denis McDonough fehér házi kabinetfőnökkel, amiből azt a következtetést vonták le, hogy a Trump-kampányában befolyásos szerepet játszó Kushner lehet a következő kabinetfőnök.