Lövöldözés volt egy kaliforniai szavazóhelyiségnél

InfoRádió / MTI
2016. november 9. 04:11
Egy ember meghalt, három másik életveszélyesen megsebesült kedden abban lövöldözésben, amely egy kaliforniai szavazóhelyiség közelében történt. Egyelőre semmi sem utal arra, hogy az eset összefüggene a választással.

A Los Angelestől mintegy 50 kilométerre fekvő Azusában lévő szavazóhelyiséget a lövöldözés után bezárták - jelentette a KTLA helyi műsorszolgáltató.

A rendőrség megerősítette a lövöldözésről szóló hírt, hozzátéve, hogy az incidens egy park közelében leadott lövésekkel kezdődött.

Vanessa Lozano, a Los Angeles megyei tűzoltóság szóvivője az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy négy embert vittek kórházba, ahol egyikük az érkezéskor belehalt sebesülésébe.

A szavazóhelyiségben tartózkodó egyik férfi elmondta, hogy hallotta a lövöldözést, mielőtt a hatóságok bezárták a szavazóhelyiség ajtaját. A CNN hírtelevíziónak elmondta, hogy nagy lövöldözést hallott, majd a rendőrök felszólították az embereket, hogy ne hagyják el a szavazóhelyiséget.

A Los Angeles Times értesülései szerint az azusai rendőrség felszólította a lakosokat, ne menjenek az utcára, illetve rejtőzzenek el biztonságos helyen. A rendőrség nyomoz a fegyveres elkövető után.