eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Terrortámadástól tart az FBI

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a titkosszolgálat az elnökválasztás előtti napon történő terrortámadás veszélyére figyelmeztetett.

Az FBI szerint hétfőn New York államban, Virginiában és Texasban várható terrortámadás. Erről - a New York Post értesülései szerint - a titkosszolgálat már korábban értesítette a terrorelhárító egységeket. Arról azonban nem adtak tájékoztatást, hogy melyik államban milyen célpontoknál számítanak támadásokra. "A terrorelhárítás és a belbiztonsági illetékesek felkészültek arra, hogy megvédjék az Egyesült Államokat" - idézett a CBS televízió híradója nevük elhallgatását kérő FBI-tisztségviselőket. A New York Post információi szerint New York városában erőteljes készültség van, a választás napjára láthatóan megnövelik a rendőri jelenlétet. A hatóságok annál is inkább komolyan veszik a jelzést, mert mindkét elnökjelölt New Yorkban rendezte be főhadiszállását a választás napjának estéjére, és mindketten azt tervezik, hogy ott ünnepelnek.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni a terrorellenes készültséget, de azt közölte, hogy a választás napján több rendőr és több nemzeti gárdista lesz az utcákon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×