eur:
394.33
usd:
371.42
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Mindenkivel befagyasztatná az olajtermelést az OPEC

Nincs kivétel, az OPEC valamennyi tagországára nézve kötelező lenne az olajtermelés befagyasztása - közölte az Egyesült Arab Emírségek olajügyi minisztere.

Az olajkartell tagállamai szeptember 28-án Algírban előzetesen abban állapodtak meg, hogy a túlkínálat megfékezésének és ezzel együtt az árak stabilizálásának érdekében napi 32,5-33 millió hordó szinten stabilizálnák a termelést, ami napi mintegy 700 ezer hordóval alacsonyabb a jelenleginél.

Akkor azt közölték, hogy a részleteket országonkénti bontásban november végére dolgozzák ki. Az Egyesült Arab Emírségek olajügyi minisztere hétfőn azt mondta, hogy az egyeztetések már zajlanak, és egyelőre szó se esett arról, hogy bármely tagország esetében eltekintenének a termelés befagyasztásától.

Az algíri előzetes megállapodás megkötésekor felmerült, hogy három ország esetleg felmentését kérné a termelésbefagyasztás alól. Közülük az egyik Irán, amellyel szemben januárban szüntették meg a nemzetközi szankciókat. A másik két ország Nigéria és Líbia, ahol a belpolitikai események miatt huzamosabb ideje csökken az olajtermelés.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×