eur:
393.85
usd:
368.95
bux:
65251.93
2024. április 19. péntek Emma

Állami ellenőrzés alatt az orosz netforgalom?

Az internethez hasonló saját kommunikációs rendszert hozott létre az orosz hadsereg - jelentette szerdán az Izvesztyija című orosz napilap a védelmi minisztériumból származó értesülésekre hivatkozva.

A lap úgy tudja, hogy a munkálatokat nyár végén fejezték be, és az Adattovábbítás Zárt Szegmense (ZSZPD) elnevezésű hálózat azóta teljes terjedelmében üzemel. A tárca a rendszer kiterjesztését, újabb terminálok elhelyezését tervezi a csapategységeknél.

Az Izvesztyija szerint a ZSZPD nincs összekapcsolva az internettel. A védelmi minisztérium rendszeréhez csatlakoztatott összes számítógépet védik az illetéktelen behatolóktól, a titkos információkat saját elektronikus levelezőrendszerben továbbítják. A komputereket a vezérkar államtitok-védelemért felelős 8. osztálya hitelesíti.

Az orosz katonai internet a Rosztyelekom (Rostelecom) állami távközlési cég infrastruktúrájára épül. Minden katonai egységnél szervereket állítottak fel, amelyek kódolják és csomagokra bontva továbbítják az információt.

Februárban a Vedomosztyi című napilap arról számolt be, hogy a távközlési minisztérium olyan törvénytervezetet készített elő, amelynek értelmében - a külföldről jövő támadások kivédése érdekében - állami ellenőrzés alá vonnák az Oroszországon áthaladó internetforgalmat.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×