eur:
395.66
usd:
366.9
bux:
65613.15
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Putyin lobogott New Yorkban

Vlagyimir Putyin orosz elnököt ábrázoló, hatalmas transzparenst függesztettek ki csütörtökön New Yorkban az egyik hídra, majd a rendőrség egy bejelentést követően egy óra múlva eltávolította.

A 6x9 méteres óriás molinót az East River fölött átívelő, Manhattan alsó részét Brooklyn negyeddel összekötő Manhattan híd oldalára függesztették ki. Rajta Putyin öltönyös képe volt látható az orosz és a szíriai zászló előtt, alatta nagy betűkkel a béketeremtő (peacemaker) szó szerepelt. A felirat utalás arra, hogy a politikus vezette Oroszország tesz rendet Szíriában.

A New York-i rendőrség délután háromnegyed háromkor kapott telefonos bejelentést az esetről, a transzparens egy óra hosszat függött a hídon - közölte a hatóságok szóvivője.

"Egyelőre nincsenek adatok arról, hogy ki és miért tette ki a (molinót), ki kell vizsgálni a történteket" - tette hozzá.

A rendőrség egyelőre senkit sem vett őrizetbe, de vizsgálják a híd és a közeli térfigyelő kamerák felvételeit, hogy azonosítsák az elkövetőt.

Két éve hasonló eset történt, akkor szolidaritási csoportok egy tüntetés alkalmával hatalmas palesztin zászlót függesztettek a Manhattan híd oldalára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×