eur:
395.51
usd:
372.39
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Napokon belül nagy földrengés várható az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok geológiai figyelőszolgálata napokon belül várható nagy földrengésre figyelmeztet Kalifornia déli részén.

Nem csupán az országos geológiai figyelőszolgálat, hanem a Sürgősségi Ellátások Kaliforniai Hivatala (OES) is várható földrengésre figyelmeztette pénteken a helybéli lakosokat. A földrengés Los Angeles, San Bernardino, San Diego vonalában várható, előreláthatólag a jövő hét első felében.

Figyelmeztetéseiket a szeizmológusok a héten tapasztalt sok, kisebb földmozgásra alapozzák. Hétfőtől ugyanis több mint 140 kisebb földmozgás volt a térségben: ezek a Richter skála szerinti 1,4-4,3 erősségű mozgások voltak. "Kalifornia a földrengések vidéke, fel kell készülnünk rá, nem szabad elaltatni az éberségünket" - nyilatkozta Mark Ghilarducci, az OES igazgatója. A szakember mindazonáltal nem 7-es, vagy ennél nagyobb erősségű földrengést tart valószínűnek.

A legutóbbi - 2,4-3,2-es erősségű - földmozgást egyébként csütörtökön észlelték a Szent András törésvonal mentén fekvő Salton-tó alatt. A Salton-tó (vagy Salton-tenger) Kalifornia legnagyobb tava, 69 méterrel a tengerszint alatt fekszik, sekélyes, zárt - azaz nincs lefolyása - és sós vizű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 20:19
×
×
×
×